Articles

Časté poruchy notebooků


klavesniceKlávesnice je politá tekutinou

Pokud se do klávesnice dostane jakákoliv tekutina, je vhodné notebook vypnout, vypojit z napájení a nejlépe i odpojit baterku, aby nedošlo k dalšímu poškození. Pokud nebudou fungovat některé klávesy, není jejich oprava možná. Je nutné vyměnit celou klávesnici.

 

lcdDisplay nefunguje (vadné podsvícení)

Za tuto chybu může ve většině případů poškozený invertor. Invertor doporučujeme vyměnit. Sice je možné ho opravit, ale problém by se mohl v budoucnu opakovat.

 

 

Na LCD jsou špatné pixely (body)

Tato chyba se může projevit již od začátku nebo kdykoliv během užívání. Oprava vadného bodu není možná. Je nutné provést výměnu celého LCD panelu.

hddNefunkční pevný disk (HDD)

Pokud se Vám nechce naběhnout systém, otevřít některé soubory nebo Váš PC podivně "chrastí", nejspíš bude vadný pevný disk. Oprava disku není možná. Jediným řešením je jeho výměna za nový. Pokud máte na disku data o která nechcete přijít, nabízíme službu "obnova dat".

Poškozená základní deska

objevit poškozenou základní desku je problém. Projevuje se totiž mnoha způsoby. Může mít za důsledek nefunkční monitor, síťovou kartu, zvukovou kartu nebo se notebook ani nezapne. Vzhledem ke složitosti opravy je nutné zvážit, zda má cenu tuto opravu realizovat. Mnohdy totiž tato oprava přesáhne aktuální cenu notebooku.

 

Additional information